جست و جو برای انرژی یک امر همیشگی است. گوشی ها که رابط اتصال ما به هر دو دنیای مجازی و واقعی محسوب میگردند تقریبا هیچ گاه به اندازه یک روز کامل شارژ ندارند. زندگی ما در حال تبدیل به شکار بی پایان مکان هایی است که قابلیت شارژ (تلفن های ما را) دارند. حتی شارژ کردن این وسایل در خانه هم میتواند سخت باشد، به خصوص اگر در استفاده از فضای موجود با چند نفر اشتراک داشته باشید یا در طول روز از چندین دستگاه استفاده نمایید. به هر حال، این مسائل با برنامه ریزی حل میشوند.
متاسفانه هیچ گونه راهبرد کلی برای شارژ کردن وجود ندارد. هر فرد باید امور جاری خود را طوری تدبیر کند که بهترین کارایی را برای سبک زندگی، عادت ها و گجت هایی که در طول روز استفاده میکند داشته باشد. با این حال، من با دو متخصص و تعدادی از کارکنان شرکت فناوری «ورج» درباره شارژ کردن صحبت کردم و میتوانم در رابطه با نحوه رسیدن به بیش ترین شارژ و به روزرسانی محل کار و خانه برای ایجاد محیط مطلوب جهت شارژ کردن وسایلتان نکات مفیدی را ارائه کنم.
حالا بیایید با اصول اولیه شروع کنیم.
کجا شارژ کنم؟
پیش از انجام هر کاری در زندگیتان به اندازه کافی فکر کنید. روشن است که شما میخواهید گوشیتان در خانه شارژ کنید اما باید دنیای خود را بی نیاز از شارژ کنید. به عنوان مثال، من در محل کار یک کابل شارژ لایتنینگ (مخصوص گوشی آیفون ) با خود دارم که آن را به پورت یو اس بی ایستگاه های شارژ وصل میکنم. هم چنین با خود یک آداپتور و یک کابل در خانه به همراه دارم که وصل به شارژ است. این آسان ترین راه برای همیشه شارژ داشتن است: همیشه هر کجا که میروید در آن جا کابل شارژتان موجود باشد. ممکن است یک شارژر هم برای داخل خودرو خود یا در هر اتاق خانه یا در خانه زمستانی یا روی قایق خود در نظر بگیرید. حتما در هر محلی که بیشتر در آن رفت و آمد دارید کابل شارژ بگذارید. سعی کنید یک باتری خارجی هم در کیف خود به همراه داشته باشید و بلافاصله پس از مصرف آن را شارژ کنید.
چه وسایلی نیاز دارید؟
روال معمول شارژ شدن کامل (یک دستگاه) به عوامل زیادی نیاز دارد. شما به کابل، آداپتور یو اس بی، باتری خارجی و شاید پریز های دیواری نیاز خواهید داشت. به طور کلی، یک قاعده سر انگشتی مقبول این است که هر فرد ساکن در خانه باید حداقل یک آداپتور و کابل شارژ داشته باشد. هم چنین برای محل کار یا داخل خودرو هم به یک شارژر یا کابل نیاز خواهید داشت. بله، شما میتوانستید تنها با یک کابل هم تلفن خود را روشن نگه دارید اما کار بسیار مشکلی بود. هیچ کس دلش نمیخواهد که کابلش را همیشه با خود حمل کند.
البته، برخی از خودرو های جدید دارای یک پد شارژ بی سیم اند که در داخل خودرو تعبیه شده است. اگر میخواهید یک خودرو جدید بخرید بهتر است این گزینه را هم در نظر داشته باشید. پد های شارژ بی سیم به طور کلی ارزش سرمایه گذاری دارند، البته تا زمانی که شما کاربر اندروید باشید. (حداقل تا زمانی که اپل چیزی در زمینه شارژ بی سیم بسازد، اگر اصلا این کار را انجام دهد) برخی با نصب پریز های دارای ورودی یو اس بی تغییراتی را در خانه خود ایجاد کرده اند. این کار امکان شارژ بدون نیاز به آداپتور را فراهم میکند. من لزوما این روش را پیشنهاد نمیکنم اما اگر به نظر شما کار درستی میتواند باشد، ممکن است ارزش توجه را داشته باشد. ممکن است این کار زندگی شما را تغییر دهد.
چه مدت زمان باید (دستگاهتان را) شارژ کنید؟
من نمیدانم که این داستان ساختگی از کجا شروع شده است، اما این عقیده رایج وجود دارد که نباید بگذارید که گوشیتان پس از رسیدن به شارژ کامل متصل به برق باقی بماند. این عقیده وجود دارد که این کار باعث مستهلک شدن باتری گوشی شما میشود. من با «دنیل استینگارت»، استادیار دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه پرینستون درباره صحت این مسئله صحبت کردم. وی پاسخ می دهد: «خیر. راحت ترین کاری که میتوان انجام داد این است که تا جایی که ممکن است [تلفن خود] را همیشه متصل به برق نگه دارید.» گوشی های هوشمند جدید در زمینه مدیریت باتری عملکرد بسیار خوبی دارند. ( به عنوان مثال، اندروید O قرار است که با در نظر گرفتن برنامه های پس زمینه مدیریت باتری بهتری داشته باشد.) هنگامی که میزان شارژ باتری به ۱۰۰ درصد رسید، انرژی بیشتر وارد آن نخواهد شد. باتری ثابت باقی خواهد ماند.
با این حال، این که شارژ گوشی خود را به هر شکل که بتوانید به ۱۰۰ درصد برسانید راه درستی نیست. «ونکات سیرینواسان» مدیر مرکز همکاری های «آرگون» در زمینه علم ذخیره انرژی (ACCESS)، میگوید که شارژ گوشی اش را در محدوده کوچکی نگه میدارد، مثلا بین ۳۰ تا ۸۰ درصد. او میگوید که در شارژ ۱۰۰ درصد باعث میشود که واکنش های مشخصی در باتری رخ دهد که در نهایت باعث تخریب الکترولیت های آن میشود و باتری شما را مستهلک خواهد کرد. من آقای «سیرینواسان» را به خاطر این که نمیگذارد شارژ گوشی به بیشتر از ۸۰ درصد برسد تحسین میکنم اما برای اغلب ما ممکن است این کار امکان پذیر نباشد.
این که شارژ باتری گوشیتان را زیر ۱۰۰ درصد و در محدوده کوچکی حفظ کنید ایده مطلوبی است اما شارژ کامل آن برای بیشتر افراد کاربردی تر است. هم چنین این کار آقای سیرینواسان از تخریب باتریتان جلوگیری میکند. بسیاری از ما احتمالا باید طرز فکر «استینگارت» را تقلید کنیم و تلفن همراه خود را تا ابد در شارژ نگه داریم. این واکنش ها پیش از این هم برای باتری ما رخ داده اند، از این رو ممکن است بهتر باشد تا به باتری اجازه بدیم که در آن حالت باقی بماند.
پیشنهاد میکنم هشدار سازمان آتش نشانی درباره محلی های که نباید تلفنتان را شارژ کنید را حتما مطالعه نمایید.
باتری من شارژ بسیار پایینی دارد. کمک کنید!
بیشتر گوشی ها حالت های شارژ پایین، حالت های بهینه سازی باتری یا اکو دارند. در یک گوشی آیفون، شما میتوانید از طریق تنظیمات تلفن همراهتان به low power mode دسترسی داشته باشید. این حالت به روز رسانی برنامه های پس زمینه ای و دانلود های خودکار را محدود میسازد. همچنین جلوه های بصری را محدود میکند و قفل خودکار صفحه را به زمان ۳۰ ثانیه تغییر میدهد. سامسونگ هم در تلفن های همراهش حالت ذخیره انرژی مشابهی دارد به علاوه این که این حالت در گوشی های پیکسل گوگل هم دیده میشود. هنگامی که شارژ باتری شما پایین است و یا وقتی میخواهید انرژی آن را حفظ کنید از مزایای این تنظیمات استفاده نمایید.
اگر فکر میکنید میتوانید برای چند دقیقه یا ساعت دل از گوشی خود بکنید یا واقعا به شارژ زیاد نیاز دارید، حالت پرواز نیز امکان شارژ کمی سریع تر را برای گوشی شما فراهم میکند. من همیشه اگر زمانیکه به رستوران میرم گوشی خود را به شارژ زده باشم آن را روی حالت پرواز قرار میدهم. این کار باعث کمی سریع تر شارژ شدن گوشی من میگردد اما این حالت مانع از دریافت هر گونه پیام یا تماس میشود که در زمانی که گوشی در دسترسم نیست حالت مطلوبی محسوب میگردد.
هم چنین باید گاه به گاه بررسی کنید که کدام برنامه ها بیشتر از همه عمر باتری را میکاهد و تعیین کنید که آیا میخواهید این برنامه ها را در پس زمینه گوشی نگه دارید یا خیر؟ آیا به آن بازی که دانلود کردید و به طور مداوم به روزرسانی میگردد نیاز دارید؟
گوش کنید، همه باتری ها در نهایت روزی میمیرند. با گذشت زمان، عملکرد آن ها در نگه داشتن شارژ ضعیف تر خواهد شد. این یک واقعیت است. من خیلی متاسفم که باید آن کسی باشم که این را به شما میگوید. شما در واقع حتی (شرکت) ارائه دهنده باتری را هم نمیتوانید انتخاب کنید. گوشی های هوشمند همراه با باتری های داخلشان فرستاده میشوند و این روز ها اغلب آن ها حتی قابل برداشتن نیز نیست. گوشی های همراه قرار است استفاده شوند و مورد تحسین قرار بگیرند. بدترین سناریو و اتفاقی که ممکن است برای باتری گوشی شما رخ دهد آن است که در نهایت مجبور شوید یک باتری نو بخرید و روی آن نصب کند. خیلی هم بد به نظر نمیآید، همین طور نیست؟
[…] ترفند های برای اینکه گوشی شما همیشه شارژ داشته باشد […]