چند سالی از عرضه ایکسباکس وان و پلیاستیشن ۴ میگذرد اما این به آن معنا نیست که باید منتظر نسل جدید این کنسول بازی های قدرتمند باشیم. شاید شما تاحالا مقایسههای زیادی بین ایکسباکس و پلیاستیشن خوانده باشید، یا شاید کاملاً نسبت به عرصه بازیهای ویدئویی تازه وارد هستید و درباره تفاوتهای پرچمدار مایکروسافت و سونی اطلاعات چندانی ندارید. البته که این دو در بعضی زمینهها تا حد بسیار زیادی شبیه هم هستند، در عین حال که دنیایی باهم تفاوت دارند !
با حضور ایکسباکس واناِس و پی اس ۴ اسلیم، نسخه های اولیه این دو کنسول بازی از لحاظ فنی از رده خارج شده اند. شما میتوانید نسخه های جدید را هر کدام با قیمت ۳۰۰ دلار ( ۱.۱۴۰.۰۰۰ تومان ) خریداری کنید، هرچند که نسخه های قدیمیتر نیز هنوز در گوشه و کنار بازار وجود دارند.
در حال حاضر، شما فقط باید یک ایکسباکس نسل اول یا پی اس ۴ خریداری کنید. ما بررسی دقیقی بر روی مجموع بازی ها، عملکرد، طراحی، رابط کاربری، کنت رلر و غیره برای هر کنسول بازی انجام دادیم که نتایج آن را در ادامه باهم میخوانیم.
مقایسه مشخصات فنی
عملکرد، طراحی، کنترلر ها، درگاه ها و حافظه
عملکرد
هر دو سیستم میتوانند بازیهای فراوانی را اجرا کنند، گرچه عملکرد آنها بستگی به نسخه کنسول بازیی که استفاده میکنید، دارد. پی اس ۴ گرچه اندک، اما ماشین قدرتمندتری است و توانایی نمایش بازیها با کیفیت ۱۰۸۰p را دارد ( بر خلاف ایکسباکس وان که نهایتاً تصاویر ۹۲۰p به شما ارائه میدهد ). هرچند که تفاوتشان زیاد نیست اما روی بیشتر تلویزیون ها، پی اس متن های شفافتری را نشان میدهد. البته گزارش های راجع به از دست رفتن فریم در پی اس ۴ در بعضی بازیها وجود دارد که البته هنوز به طور گسترده گزارش نشده است، – اکثر بازیها با ۳۰ یا ۶۰ بر ثانیه به روانی اجرا میشوند – ولی بهتر است این نکته را در ذهن داشته باشید.
با دیدن عملکرد بازی مورد علاقه تان روی هردو کنسول بازی میتوانید از خرید خود اطمینان حاصل کنید و این بهترین روش برای اطمینان حاصل کردن است. بسیاری از سایتهای مخصوص بازی تصاویر مقایسه دو بازی را در کنار یکدیگر گذاشته و مقایسه میکنند و شما میتوانید از آنها نیز کمک بگیرید.
در هر موردی، این تفاوتها فقط مختص به بازیهای تولید شده از شرکت های شخص ثالث است که بازیهای آنها میتوانند باهم مقایسه شوند. بازیهایی که مخصوص یک کنسول بازی ارائه میشوند، بهترین استفاده را از معماری آن کنسول بازی میکنند و در نتیجه، بسیار جذاب بنظر میرسند. هرچند که نگرانی بابت بازیهای شخص ثالث وزنه را به سمت پی اس ۴ سنگین میکند .
برنده : پی اس ۴
مقاله مرتبط : بررسی بازی Destiny 2
طراحی
پی اس ۴ باریک، زیبا و سبک است که با نور تعبیه شده در کنار و شیار در جلو و عقب بسیار جذاب ظاهر میشود. اما ایکسباکس وان جعبه حجیم تری است. البته به هیچ وجه زشت نیست و حتی به عنوان نسل جدید دریافت کننده های کابلی میتواند زیبا تلقی شود. اما هنگامی که این دورا کنار هم ببینید از خود میپرسید چرا ایکسباکس اینقدر بزرگ است، در حالی که از منبع انرژی زشت و بزرگتری هم استفاده میکند. منبع انرژی پی اس ۴ در عین قدرتمند تر بودن، فضای کمتری نیز آشغال میکند.
برنده: پی اس ۴
کنترلر ( دسته )
چیزی که همه گیمر ها ، البته نه همه، آن را قبول دارند این است که کنترلر ایکسباکس ۳۶۰ یکی از بهترین کنترلر هایی است که تاکنون عرضه شده است. آنها درشت تر بودند و طراحیشان، مخصوصاً برای کسانی که بازی تیراندازی اول شخص میکردند، بهتر از شوک دوگانه ۳ بود.هرچند که نسل جدید کنترلر ها این طراحی را کمی تغییر خواهند داد.
کنترلر ایکسباکس وان بجز حذف بخش باتری و اضافه کردن ۲ موتور، تمام ویژگیهای پدر خود، کنترلر ۳۶۰، را حفظ کرده است. آنالوگ ها جای شست کوچیکتری دارند که بعضی کاملاً موافق و بعضی کاملاً با آن مخالف هستند. در کنار کنترلر های عادی، مایکروسافت همچنین از نسخه “Elite“ هم رونمایی کرده است. این نسخه به شما اجازه شخصی سازی های فراوانی میدهد و میتوانید برای ورودی های مختلف، واکنشهای مختلفی را تنظیم کنید. این کنترلر که بسیار جذاب است، با قیمت عجیب و غریب ۱۵۰ دلار ( ۵۷۰.۰۰۰ تومان ) به فروش میرسد. فقط اگر یک خوره بازیهای ویدئویی باشید، باید به سراغ آن بروید !
در آن طرف اما، شوک دوگانه ۴، تغییرات و بهبود های بسیاری را در مقایسه با نسخه پیشین در خود دیده است. کنترلر ها بزرگتر شده و با یک لایه خمیده پوشیده شده اند. همچنین در جلوی آن شاهد یک صفحه لمسی و در پشت آن چراغی چندمنظوره مشاهده میکنیم. البته در جلوی آن یک بلندگوی کوچک نیز به چشم میخورد که بعضی بازیها از آن استفاده های جالبی میکنند.
جای شست ها از کنترلر های ایکسباکس بزرگتر است که البته نسبت آن به کل بنظر ثابت بوده است. بطور کلی، کنترلر پی اس ۴ اندکی محکم تر بنظر میاید و راحتتر در دست اکثر گیمر ها جا میگیرد. پیروزی پی اس ۴ در این زمینه خفیف است.
برنده : پی اس ۴
حافظه و درگاه ها
درگاه ها، واضح ترین تفاوتهای بین ایکسباکس وان و پیاس ۴ را نمایان میکند. مایکروسافت یک IR Blaster و دو ورودی اچ دی ام آی را در ایکسباکس وان قرار داده است که شما را قادر میسازد تا آنرا به دریافتکننده های ماهواره ای و تلویزیون متصل کنید. با توجه به اینکه سونی این ورودی هارا از کنسول بازی خود حذف کرده، میتوان فهمید که مایکروسافت در تلاش برای جلب طیف وسیعتری از مشتریان است. اما هر دو کنسول بازی دارای یک دوربین، درگاه اترنت به همراه دو ورودی یو اس بی هستند.
هردو کنسول بازی را میتوان با ظرفیتهای ۵۰۰ گیگابایتی یا ۱ ترابایتی خریداری کرد که برای ذخیره کردن مقدار زیادی از بازیها و دیگر فایلهای چندرسانه ای کاملاً کافی بنظر میرسد. در حال حاضر، ۱ ترابایت حافظه، حداقل حافظه در کامپیوتر های رومیزی میباشد ولی حتی با گذشتن ۴ سال از عرضه این کنسول بازی ها، این مقدار حافظه میتواند برای ذخیره بازیهای جدید شما نیز استفاده شود. خوشبختانه، با استفاده از حافظه های جانبی و امثال آنها میتوانید حافظه این دو کنسول بازی را افزایش دهید.
در کل، فاصلهای اندک میان ایکسباکس وان و پیاس ۴ در زمینه روشهای اتصال و حافظه وجود دارد. البته که ایکسباکس بخاطر پشتیبانی از درگاه های متنوع تر، برنده ی این رقابت است.
برنده: ایکسباکس وان
با آلبالو در قسمتهای بعد این مقایسه همراه باشید !
[…] […]
[…] […]
[…] کنترلر ها، درگاه ها و حافظه این دو کنسول قدرتمند در بخش اول و انتخاب بازی، سازگاری معکوس، سرویس های آنلاین و […]
[…] مقاله مرتبط: بهترین کنسول بازی سال ۲۰۱۷ کدام است ؟ […]