پردازندههای تصویری نسل بعدی کوالکام بر روی تشخیص عمق تمرکز خواهند کرد
اگر کوالکام چیزی برای گفتن داشته باشد، گوشی بعدی اندرویدی شما میتواند بعضی تواناییهای هیجانانگیز تشخیص عمق را برای شما فراهم کند. این شرکت، جزییاتی را درباره پرچمدار بعدی خود، یعنی پردازنده اسنپدراگون، منتشر کرده است؛ یک نمونه از آن، نمایش ویژگی جدیدی بود که به پردازنده سیگنال های تصویری نسل دوم، به نام اسپکترا، اضافه خواهد شد و در چیپ های آینده بکار برده میشود.
در کنار بهبود هایی که در زمینه های کاهش نویز و تثبیت فیلم ها اعمال شده است، یکی از بزرگترین بهبود های اسپکترا پشتیبانی از ماژول های جدید دوربین با سنسور های پیشرفته است. سال گذشته، کوالکام همراه با اسنپدراگون ۸۳۵، برنامه ماژول اِسپِکترا را منتشر کرد؛ که سازندگان اجازه تنظیمات پیش از ساخت و پیش از تنظیم را برای شرکتها فراهم کردهاند تا با پردازندههای اسنپدراگون به کلی هماهنگ باشند و با آمدن نسخه دوم پرازندههای تصویر اسپکترا، کوالکام سه ماژول جدید را عرضه میکند، همراه به اسکنر عنبیه، همراه با تشخیص عمق passive و همراه با تشخیص عمق active.
تشخیص عنبیه شاید به خاطر پیادهسازی شرکت سامسونگ بر روی گوشی گلکسی اس۸ ، محبوبتر باشد اما کوالکام مدعی شده است که نسخه این شرکت، دقت و عملکرد بهتری دارد؛ مثلاً در تشخیص عکس و شخص و جعلی بودن عکس و یا حالت چشم اشخاص به خوبی عمل کرده است.
تشخیص عمق passive از یک راه تقریباً استاندارد استفاده میکند؛ دو لنز دوربین که از یکدیگر جدا هستند و از هم فاصله دارند که به گوشی این امکان را میدهد تا دو عکس را با هم مقایسه کند و از این طریق، عمق اشیاء در واقعیت را بفهمد؛ مشابه کاری که دو چشم انسان برای دریافتن فاصله اشیاء انجام میدهد.
مقایسهی دوربین گوشیهای پرچمدار؛ HTC U11 در مقابل Galaxy S8+، iPhone 7 Plus و LG G6
اما جالبترین گزینه در بین این سه، احتمالاً تشخیص عمق active است که از یک چراغ مادونقرمز استفاده میکند. این چراغ یک الگو از هزاران نقطه مادون قرمز را میتاباند تا سنسور مادونقرمز بتواند مشاهده کند. از طریق انحراف تشخیص داده شده در الگوی نقطهها، گوشی میتواند عمق را بسیار دقیقتر از سیستم passive تشخیص دهد. بنابراین، دوربین معمولی میتواند تقریباً بلافاصله، رنگهای طبیعی به عکس گرفتهشده بدهد و یک عکس دقیق سهبعدی ایجاد شود. علاوه بر بهبودهای ذکر شده، سیستم مادونقرمز active مزایایی در کار در محیطهایی با نور کم نیز دارد.
Qualcomm امیدوار است تا شرکتهای سازنده گوشی از این سنسورهای جدید استفاده کنند و واقعیت افزوده و واقعیت مجازی را بهبود بخشند و همچنین، امنیت باز کردن قفل به وسیلهی چهره با استفاده از دوربینهای قدیمی را بیشتر کنند.
این تکنولوژیها پیش از این نیز در مقیاس کوچکتر وجود داشتند اما این واقعیت که کوالکام آن را گزینه بینظیری برای هر کس که از نسل بعدی تراشههای اسنپدراگون استفاده کند، قرار داده است، داستان را بسیار هیجانانگیز میکند. انتظار میرود کوالکام اطلاعات بیشتری از پرچمدار جدید پردازنده های اسنپدراگون، گوشی هایی که از آن استفاده خواهند کرد و ماژول های جدید اسپکترا را در ادامه سال جاری میلادی منتشر کند.
نوکیا ۸ با صفحه نمایش QHD، اسنپدراگون ۸۳۵، دوربین دوگانه ۱۳ مگاپیکسل
نظر شما چیست؟