بعد از بررسی مشخصات فنی، عملکرد، طراحی، کنترلر ها، درگاه ها و حافظه این دو کنسول قدرتمند در بخش اول و انتخاب بازی، سازگاری معکوس، سرویس های آنلاین و تجهیزات جانبی در بخش دوم حال به ادامه مقایسه میپردازیم.
رابط کاربری، محتوای چند رسانه ای و برنامههای کاربردی، استریم
رابط کاربری
رابط کاربری پیاس ۴ برای دسترسی سریع و راحت طراحی شده است. این رابط ساده است و هرکسی میتواند سریعاً با آن خو بگیرد. در نتیجه ساده بودن آن، قدرت شخصی سازی از شما گرفته شده است که حاصل آن لیست افقی بزرگی از بازیهایی است که شما تاکنون بازی کرده اید. پس هرچه بازیهای متنوع تری داشته باشید، باید لیست طولانیتری را برای رسیدن به بازی مورد علاقه خود پیمایش کنید.
در آن طرف، رابط کاربری ایکسباکس وان پیچیدهتر اما قویتر و کاربردیتر است. در طراحی این رابط کاربری، تلاش برای شباهت آن به ویندوز ۱۰ بوده است و گرچه زمان کوتاهی برای عادت کردن به آن نیاز خواهید داشت اما وقتی به آن عادت کنید حس میکنید که بسیار بیشتر از رابط کاربری سونی در دسترس است. اگر کینکت داشته باشید، دستورات صوتی حتی تجربه فوقالعاده تری را برایتان به ارمغان میاورند.
به علاوه، مایکروسافت به طور منظم آپدیت هایی را بر اساس درخواست های جامعه گیمر هایش برای رابط کاربری عرضه میکند. در حالی که صفحه منو پیاس ۴ برای تازه واردان سادهتر است، رابط کاربری ایکسباکس قابلیتهای بیشتری برای پیدا کردن بازی و برنامههای شما برایتان فراهم میکند.
برنده: ایکسباکس وان
محتوای چند رسانه ای و برنامههای کاربردی
هر دو کنسول مورد بحث، چیزی بیشتر از بازی کردن محض در ذهنشان میپرورانند. مایکروسافت بارها و بارها درباره دیدگاه خود نسبت به جایگاه ایکسباکس صحبت کرده است. آنها میخواهند ایکسباکس تنها جعبه حاضر در سالن پذیرایی شما باشد و شاید باورتان نشود اما، ایکسباکس وان به سرعت در حال نزدیک شدن به هدف خود است ! ایکسباکس وان همانقدر که یک کنسول بازی است، یک جعبه استریم هم محسوب میشود. برخلاف کنسول سونی، وان برای دریافت شبکههای تلویزیونی و ضبط آنها نیز طراحی شده است.
هر دو کنسول سرویس های اشتراکی معمول مثل Netflix و Amazon Instant Video را در کنار برنامههایی مثل HBO Go، Twitch ، Ustream، و Crackle ارائه میکنند. برای مدت زمانی طولانی، تعداد برنامههای قابل نصب روی ایکسباکس کاملاً برتر از حریف خود بود اما امروزه کمتر برنامهای است که نتوانید روی هر دو کنسول نصب کنید.
در حالی که پیاس ۴ از اطلاعات صوتی DTS HD پشتیبانی میکند، ایکسباکس اطلاعات صوتی فشرده نشده PCM را پخش میکند؛ از نظر کیفیت تفاوت این دو بسیار جزئی است. البته اخیراً پس از یک بروزرسانی برای ایکسباکس وان، دریافتکننده های AV میتوانند صوت را به صورت داخلی رمزگشایی کنند. این بدین معناست که حالا میتوانید با استفاده از دیسک های بلوری، از فناوری های Dolby Atmos و DTS:X استفاده کنید. البته که پیاس ۴ از قبل چنین قابلیتی را در خود میدید.
برنده : مساوی
مقاله مرتبط: ۱۰ دلیل برای بازی نسخه بتا «DESTINY 2 »
استریم
پیاس ۳ وسیلهای عالی برای استریم موسیقی و ویدئو از کامپیوتر های شخصی بوده و هست و همچنین میتواند با اتصال یک یواسبی براحتی محتوای آنرا پخش کند. اگرچه این قابلیتها برای پیاس ۴ اندکی نیاز به زمان داشت، اما امروزه این کنسول توانسته به حداکثر پتانسیل خود برسد. سرویس PlayStation Now از سونی میتواند صد ها بازی را بصورت لحظهای به کنسول شما استریم کند که البته برای آن باید اشتراک های ۲۰ یا ۴۵ دلاری (۷۶.۰۰۰ یا ۱۷۱.۰۰۰ تومان) خریداری کنید. PSVue هم مانند Sling TV، به شما اجازه میدهد بعضی شبکههای تلویزیونی را به کنسول خود بیاورید البته باید اینترنت مناسبی هم داشته باشید. بطور کلی در این سرویس بیش از ۹۰ شبکه وجود دارد و قیمت بسته های آن از ۳۰ دلار تا ۶۵ ( ۱۱۴.۰۰۰ تا ۲۴۷.۰۰۰ تومان ) در ماه میرسد. مسأله دیگری که چندان اهمیت ندارد این است که شما برای استفاده از PSVue حتی نیاز به پیاس ۴ هم ندارید و فقط میتوانید برنامه آنرا نصب کنید.
مایکروسافت اما دید متفاوتی به استریم داشته است. ایکسباکس با از بین بردن محدودیتها و دادن دسترسی رایگان به سرویس هایی مثل Netflix ( که البته برای خود سرویس باید هزینه بپردازید که ارتباطی با مایکروسافت ندارد ) باعث بهینه شدن ایکسباکس در این زمینه شده است. حتی اگر از مشتریان شبکههای کابلی تلویزیون هستید، میتوانید با اتصال دریافتکننده خود به ایکسباکس، به تجربه بهتری دست پیدا کنید. قبلاً ما تاج ترکیب تلویزیون کابلی را بر سر ایکسباکس گذاشتیم اما باعرضه سرویس های PSNow و PSVue حالا دو کفه ترازو برابر بنظر میرسند.
برنده : مساوی
آینده
پلیاستیشن۴
بعد از شروعی ناامید کننده، در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شاهد عرضه بازیهای انحصاری خوبی برای پیاس ۴ بودیم و بنظر میرسد در آینده نیز چنین خواهد بود. باعرضه بازیهایی مثل مجموعه Crash Bandicoot و بازی Death Stranding از استودیو مرموز Hideo Kojima، هیچ کمبودی در لیست بازیهای فوقالعاده برای پیاس ۴ احساس نمیشود. همچنین باید انتظار بازیهای بیشتری برای واقعیت مجازی سونی باشید که به برتری سونی بیشتر کمک خواهند کرد.
ایکسباکس وان
برخلاف برتری آشکار پلیاستیشن در زمینه بازی، مایکروسافت آینده وسیعتری برای ایکسباکس وان در نظر گرفته است. قابلیت Xbox Play Anywhere با ویژگی حرکت بین ویندوز ۱۰ و ایکسباکس به شکلی بی نقص، شروع خوبی داشته است. در آینده نیز باید انتظار گسترش این سرویس و بازیهای کراس پلتفرم بیشتری داشته باشیم.
امیدواریم که در آینده تجربه بهتری با واقعیت مجازی Oculus داشته باشیم که البته در حال حاضر اخبار خاصی برای ارائه در این مورد در دست نداریم. در حال حاضر اگر Oculus دارید، تنها میتوانید از صفحه نمایش آن در ایکسباکس بهره ببرید.
مقاله مرتبط: بهترین هدستهای واقعیت مجازی ۲۰۱۷
علاوه بر واقعیت مجازی، مایکروسافت در حال کار بر روی فناوری دیگری هم میباشد. The Microsoft Hololens یک دستگاه واقعیت افزوده است که به کاربران این قابلیت را میدهد تا اکوسیستم مایکروسافت را با سالن پذیرایی خود ترکیب کنند. یکی از بازیهای معروف با این قابلیت Minecraft است. اینکه واقعیت افزوده تا چقد میتواند با واقعیت مجازی رقابت کند هنوز مشخص نیست اما قطعاً این تجربه جالبی برای کاربران ایکسباکس خواهد بود.
در حال حاضر کیت های واقعیت افزوده در نسخه های پیش از عرضه در بازار وجود دارند ولی با قیمت های نجومی ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار (۱۱.۴۰۰.۰۰۰ تا ۱۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان ) خود، تقریباً همه گیمر ها منتظر عرضه نسخه نهایی این کیت ها خواهند بود.
برنده در مجموع : پلیاستیشن ۴
با در نظر گرفتن مقایسه در تمام زمینهها، با اینکه هر دو کنسول چیز های زیادی برای عرضه در خود دارند اما باید کمی به پیاس ۴ سونی ارزش بیشتری بدهیم.
ایکس باکس وان اندکی در زمینههای غیر از بازی، عملکرد بهتری دارد اما شما اگر واقعاً بدنبال چنین ویژگیهایی باشید به سراغ دستگاههایی مثل Roku، Apple TV یا دیگر دستگاههای مخصوص این سرویس ها که مشخصاً قیمت بسیار کمتری دارند، خواهید رفت. وقتی یک پیاس ۴ یا ایکسباکس وان خریداری میکنید، قطعاً میخواهید با آن بازی کنید و در این عرصه، پلیاستیشن ماشین گیمینگ بهتری ساخته است.
سونی پشتیبانی بهتری از توسعه دهندگان مستقل نشان میدهد و لیست بازیهای حال حاضر و آینده آن دلربا تر از ایکسباکس بنظر میرسد. البته که بیشتر بازیهای معروف بخاطر پول هم که شده، برای هر دو کنسول عرضه میشوند، اما بازیهای انحصاری پیاس ۴ از حریف برتر ظاهر میشوند. نکتهای دیگر در دفاع از پلیاستیشن هم اینکه شورای دفاع از منابع طبیعی، ایکسباکس را برای مصرف انرژی بالا محکوم کرده است. البته این را هم بدانیم که نسخه جدید یعنی ایکسباکس وان اِس، مصرف خود را به نصف رسانده و این مشکل را حل میکند.
در نهایت باید بگوییم هر دو دستگاه کاملاً مناسب هستند و میتوانید وفاداری خود را نسبت به هرکدام حفظ کنید. اگر میخواهید در خانه خود تنها یک جعبه داشته باشید، میتوانید از ایکسباکس وان استفاده کنید. اگر بدنبال بازی کردن فوق حرفهای هستید، پیاس ۴ خریداری کنید.
یادداشت: برای یادآوری باید بگوییم که دستگاههای فوق پس از عرضه ایکسباکس وان اس و پیاس ۴ اسلیم، از رده خارج شده محسوب میشوند و اگر قصد خریدشان را دارید بهتر است با تخفیف یا دسته دوم آنهارا خریداری کنید. اگر میخواهید ۳۰۰ دلار ( ۱.۱۱۴.۰۰۰ تومان ) پرداخت کنید، حتماً نسخه جدیدتر این دو را خریداری کنید.
نظر شما چیست؟