باریک، قدرتمند، انعطاف پذیر و مستحکم؛ اگر فکر میکنید یک گوشی نمیتواند تمام این ویژگیها را یکجا داشته باشد، پس حتماً با ادامه این بررسی با ما همراه باشید !
در غیرمنتظره ترین زمان ممکن، موتورولا از گوشی جدید خود پرده برداری کرد. از این رو آن را غیرمنتظره مینامیم که رقیبان مستقیم این گوشی کم کم در حال عرضه شدن هستند. اگر در چند روز اخیر با آلبالو همراه بوده باشید، قطعاً خبر های مربوط به گلکسی نوت ۸ را خواندهاید و همچنین آشنایی جزئی با آیفون ۸ دارید. البته که گوگل با گوشی پیکسل ۲ نیز در همین نزدیکی است.
با توجه به رونمایی قریبالوقوع حریفان قدرتمند، موتو زد ۲ فورس در چه رتبهای قرار خواهد گرفت؟ این گوشی که در ادامه سری زد و زد فورس عرضه شده، طراحی تیز و باریکی در کنار مشخصاًت فنی خیلی خوب در خود میبیند. در بعضی زمینهها مثل پردازنده، دوربین و صفحه نمایش از گوشی عالی و میان رده موتو زد ۲ پِلِی هم پیشی میگیرد. موتورولا همچنین از لایهای مقاوم در برابر شکستگی به نام ShatterShield که در زد فورس، مخصوص نسخه ورایزن بود، در همه نسخه های موتو زد ۲ فورس استفاده کرده است.
این گوشی همچنین با ماژول های MotoMods نیز سازگار است. شاید این ایده در سال پیش بسیار هیجان انگیز و خلاقانه بود اما حالا پس مهاجرت آن به گوشی های اسنشال و ردز هیدروژن، این قابلیت دیگر در انحصار موتورولا نیست.
مقاله مرتبط: بررسی تلفن همراه: اسنشال فون
ما در این بررسی از پرداختن به ماژول های مختلف پرهیز کرده و تمرکز خودرا روی بخشهای اصلی این گوشی میگذاریم. موتو زد ۲ فورس گوشی بسیار خوبی است، اما رویایی نیست ! با توجه به قیمت ۷۳۰ دلاری(۲.۷۷۰.۰۰۰ تومان) آن، با قرار گرفتن در رده گوشی های گرانقیمت، این گوشی به زودی رقابت تنگاتنگی در بازار احساس خواهد کرد. آیا منتظر حضور رقبا خواهید ماند؟ خب من که منتظر میمانم.
صفحه نمایش مقاوم در برابر شکستگی
با خواندن ویژگی ShatterShied در لیست قابلیتهای این گوشی، حس اولیهمان این است که این گوشی حتماً باید ضدضربه باشد، اما درواقع این ویژگی به معنای این است که اگر گوشی را از فاصله ۱.۵ متری رها کنید، مشکل خاصی پیش نخواهد آمد. برای آزمودن این ویژگی، ما چندین بار آن را از فواصل مختلف رها کردیم. بار اول در سقوط با جلوی گوشی، بدنه آلومینیومی خراش برداشت و در بخشهایی از صفحه نمایش نیز تغییراتی حس میشد. بعد آزمایش ارتفاعات بلندتر، نتابج آن همانند ارتفاع کم بود. با همه این حرف ها، باز هم میتوان گفت که صفحه نمایش این گوشی تحت اکثر شرایط غیر قابل شکستن است.
متأسفانه در این گوشی شاهد مقاومت در برابر آب نیستیم. پوشش نانوی آن در برابر قطرات کم آب مقاوم است اما بر خلاف اکثر گوشی های برتر بازار مثل آیفون ۷ پلاس و سامسونگ اس ۸، مقاومت کافی در برابر آب ندارد.
دوربین دوگانه و وعده امکانات جدید
اولین گام موتورولا در زمینه دوربین های دوگانه با دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی، در این گوشی پیادهسازی شده است. حالا موتو زد ۲ فورس، خود را در کنار آیفون ۷ پلاس، الجی جی ۶ و وانپلاس ۵ میبیند. البته درکنار دوربین دوگانه، قطعاً امکانات جدیدتری نیز وجود دارد. یکی از این دوربین ها تک رنگ و دیگری رنگی است. حالت عکاسی سیاه و سفید بهینه شده، وعده عکسهای قدیمی جالبی به شما میدهد ! علیرغم اینکه من تاکنون مشکل خاصی برای استفاده از یک فیلتر نرم افزاری به منظور سیاه و سفید کردن عکس نداشتم، عکسهای گرفته شده با این گوشی فوقالعاده بنظر میرسند. قابلیت تحسین برانگیز تر، ترکیب عکسهای رنگی و سیاه و سفید است. البته باز هم میتوانستید چنین کاری را تنها به کمک یک نرمافزار انجام دهید.
حالت تشخیص عمق نیز از روی نرمافزار های عکاسی تقلید شده است و حتی نتایج حاصل از آن نیز تا حدودی مصنوعی بنظر میرسند.
تا حدی که من از گوشی استفاده کردم، دوربین آن نه همیشه، ولی خوب بود. هنگام تنظیم فوکوس خودکار، مشکلاتی وجود داشت و همچنین در نور کم کیفیت عکسها چنگی به دل نمیزند. البته قابلیتهای بیشتری مثل فوکوس دستی، بالانس سفیدی، سرعت شاتر و ISO میتوانند این کمبود هارا تاحدودی جبران کنند.
مقاله مرتبط: Moto G5 Plus در مقابل Moto E4؛ جنگ میان بهترین گوشیهای میانرده
همچنین با قابلیت ویرایش عمق که البته هنوز در نسخه بتا است، میتوانید ترفند های جالبی روی عکاس ها پیاده کنید. شما میتوانید فوکوس عکسهای ثبت شده با حالت تشخیص عمق را در هر لحظه تغییر دهید. همچنین میتوانید با تغییر رنگ لایه پشتی از لایه رویی ( از رنگی به سیاه و سفید و بالعکس ) افکت های جالبی داشته باشید. البته حاصل تلاش من برای استفاده از این ویژگی نتیجه خوبی نداشت ! تصویر بالا را مشاهده کنید.
طراحی تمیز، نرمافزار تمیز
موتو زد ۲ فورس از اکثر گوشی های بازار باریکتر به نظر میرسد. ضخامت این گوشی در حد آیفون ۷ است و بدنه آن در دست کاملاً حس راحتی به شما میدهد. من همچنین از حسگر های اثرانگشت در جلوی گوشی استقبال میکنم، مخصوصاً وقتی که دیگر نیازی به دکمه های اندرویدی گوشی احساس نشود. البته این حسگر نمیتواند کاملاً جای این دکمه هارا بگیرد، اما بازهم عملکرد خوبی دارد.
پشت گوشی تقریباً برهنه و خالی بنظر میرسد. در پشت فقط شاهد دوربین گرد آن هستیم که از جایش بیرون زده و در پایین نیز پین های طلایی برای ماژول های موتورولا دیده میشود که ما را به یاد کارتریج های بازی دهه ۸۰ میلادی میاندازد. استفاده از یک ماژول مناسب در پشت میتواند ظاهر کاملتری به این گوشی بدهد.
این ظاهر سبک و تمیز به بخش نرمافزار آن نیز سرایت کرده است. موتورولا از اندروید ۷.۱.۱ با حداقل برنامههای اضافی دراین گوشی استفاده کرده است. برنامههای اختصاصی موتورولا، از ژستهای حرکتی و میانبر های صفحه نمایش تا جایگزینی Ok Google با Show Me برای فعال کردن دستیار گوگل، بسیار بدرد بخور هستند.
سنسور اثرانگشت در جلوی گوشی تنها نقش دکمه هوم را ندارد و میتواند علاوه بر باز کردن سریع قفل گوشی، آنرا دوباره خاموش کرده و اندکی نیز شما را میان صفحات جابجا کند.
سرعت مناسب
با وجود قلب تپنده اسنپدراگون ۸۳۵ در این گوشی،امتیازات کسب شده در بنچ مارک های Geekbench 4 و Ice Storm Unlimited، این گوشی را در کنار اچتیسی U11 و وانپلاس۵ و اندکی بالاتر از گلکسی اس ۸ قرار میدهد. این گوشی در بنچ مارک ۳D Mark Ice Strom Unlimited، نمره ۴۰.۱۶۷ و در Geekbench 4 امیتاز های ۱۹۰۷ ( یک هسته ) و ۶۴۷۲ ( چند هسته ) را دریافت کرده است که این امتیاز ها، موتو زد ۲ فورس را کاملاً سریعتر از زد ۲ پلی نشان میدهد.
وجود نمایشگر Quad HD OLED نیز به معنای سازگاری با حالت Google Daydream برای اپلیکیشن های واقعیت مجازی است.
عمر باتری خوب، حتی بدون باتری اضافه
علیرغم باریک بودن این گوشی، موتو زد ۲ فورس توانست در تست باتری ۱۶ ساعت و ۴۲ دقیقه دوام بیاورد. این زمان تنها ۱۸ دقیقه کمتر از موتو زد ۲ پلی میباشد. همچنین این زمان بهتر از عمر ۱۶ ساعته باتری گلکسی اس۸ است. با داشتن این گوشی، میتوانید یکی از بهترین عمر باتری ها میان پرچمداران تلفنهای هوشمند را در اختیار داشته باشید. و البته میتوانید با افزودن ماژول باتری موتورولا، عمر باتری را به شکل محسوسی افزایش دهید.
بسیار امیدوار کننده است که با وجود باریک شدن گوشی، باز هم عملکرد آن بدون ماژول باتری هم عالی است. پک باتری در سال گذشته جزو محتویات کارتن گوشی های ماژولار موتورولا بود اما حالا برای داشتن آن باید هزینه اضافه بپردازید.
ماژول ها اکثراً ارزش خریدن ندارند
هنوز سرمایهگذاری موتورولا در زمینه لوازم جانبی ماژولار به صورت آزمایشی است. در حال حاضر افراد زیادی را پیدا نمیکنید که از این ماژول ها استفاده کنند. مثلاً برای خرید ماژول جدید دوربین ۳۶۰ درجه، باید ۳۰۰ دلار (۱.۱۱۴.۰۰ تومان) علاوه بر قیمت خود گوشی بپردازید. البته استفاده از آن هیجان انگیز است: تنها کافیست دوربین را به گوشی متصل کنید و شروع به ضبط فیلم و عکسهای ۳۶۰ درجه کنید. مسلماً من در حالت عادی به چنین چیزی نیاز ندارم. همچنین میتوانید دوربین های ۳۶۰ درجه مستقل در همین حدود قیمت خریداری کنید که احتمالاً کیفیت بهتری نیز خواهند داشت.
مقاله مرتبط: بهترین لوازم جانبی آیفون و آیپد از ۶ تا ۲۰۰ دلار – بخش اول
از ماژول های جالب دیگر موتورولا میتوان به مینی پروژکتور، لنز دوربین زوم شونده، طرح های زیبا برای پشت، کنترلر بازی، بلندگوی JBL و تعداد زیادی باتری اضافه اشاره کرد.باز هم میگویم که استفاده از آنها هیجان انگیز است، اما بعید است کسی بیشتر از یک ماژول نیاز داشته باشد.حداقل اینکه از خود باید پرسید اینهمه ماژول را کجا میخواهید نگه داری کنید ؟ ماژول پروژکتور برای زمان کوتاهی به صورت رایگان در کنار موتو زد ۲ فورس ارائه میشد که حرکت خوبی بود اما باز هم من امیدی به آینده گوشی های ماژولار ندارم، حداقل نه گوشی هایی با این نوع ماژول ها.
در هرصورت این گوشی فوقالعاده است
با داشتن پردازنده قدرتمند، عمر باتری عالی، ضخامت کم و کیفیت مناسب دوربین، موتو زد۲ فورس، تحسین برانگیز بنظر میرسد. هرچند با توجه به قیمت ۷۳۰ دلاری (۲.۷۷۰.۰۰۰ تومان) آن، رقابت با گوشی های هم قیمت میتواند برای فورس دردسر ساز باشد.حالا پس از عرضه نوت ۸ از سامسونگ و عرضه احتمالی گوشی های جدید آیفون، الجی و گوگل، باید ببینیم اوضاع برای موتورولا چگونه پیش خواهد رفت. بعد از فرونشستن گرد خاک حاصل از ورود گوشی های جدید، موتو زد ۲ فورس باز هم میتواند رقیب سرسختی برای دیگر گوشی های درجه ۱ باشد.
در انتها نیز به مقایسه مشخصاًت فنی موتو زود ۲ فورس با رقبای قدرتمندش میپردازیم:
[…] بررسی گوشی موتو زد ۲ فورس […]
[…] بخوانید: بررسی گوشی موتور زد ۲ فورس […]