فیلم “تک تیراندازی آمریکایی” کلینت ایستوود (American Sniper)، محصول سال ۲۰۱۵ آمریکا، توانست با فروشی بیش از ۵۵۰ میلیون دلار موفقیت زیادی را از نگاه مخاطبین و منتقدین کسب کند. در سمت دیگر کرهی زمین، کارگردان مصری، عمرو سلام، سعی دارد تا فیلم دیگری بسازد تا روی دیگر داستان تک تیرانداز آمریکایی را نشان دهد. به گفتهی وی، فیلم در مراحل ابتدایی تولید خود به سر میبرد و با نام “تک تیرانداز عراقی (Iraqi Sniper)” اکران خواهد شد. تمرکز اصلی این فیلم بر روی شخصیت تک تیرانداز عراقیایی است که کریس کایل (بردلی کوپر)، در فیلم تک تیرانداز آمریکایی سعی بر نابودی او دارد.
این تک تیرانداز که در فیلم با نام مصطفی خوانده میشود، بر اساس یکی از بهترین تک تیراندازان عراقی است که آمریکاییها او را به نام “جوبا” میشناسند. بسیاری افراد از مهارتها و کارهایی که او کرده است اطلاعی ندارند و کسی او را نمیشناسد، ولی به عقیده سلام ، این شخصیت به اندازهی کافی جذاب و قدرتمند است که یک فیلم موفق را تضمین کند، حتی اگر فیلم تک تیرانداز آمریکایی اصلا ساخته نمیشد.
مقاله مرتبط: مروری بر فیلم ترسناک “پرستار”
عمرو سلام خاطر نشان کرده است که دیدن “تک تیراندازی آمریکایی”، ایدهی ساخت نسخهی مخالف این فیلم را ایجاد کرده. او گفته است: ” به قدری از فیلم متنفر بودم، که باید فیلمی متفاوت با این نسخه را میساختم. فیلمی با داستان یکسان اما با روایتی متفاوت”. سلام تمرکز خود را بر روی نقطه مقابل طرف جنگ فیلم آمریکایی گذاشته است. سلام فیلم خودش را فیلمی “ضد جنگ” خوانده ، درحالیکه فیلم کلینت ایستوود را فیلمی “طرفدار جنگ”، میداند. که این دیدگاه را کارگردان فیلم آمریکایی رد کرده است.
دو فیلم آمریکایی و عراقی در یک چیز با یکدیگر اتفاق نظر دارند. به گفتهی سلام، سمی شیک بازیگر نقش مصطفی در ورژن آمریکایی فیلم، همین نقش را در فیلم جدید بازی میکند. با این تفاوت که حال ورق برگشته و شیک دیگر آدم بد داستان نیست. مشخص است که انتخاب شیک برای این نقش اتفاقی نبوده و در راستای اهدافی انجام شده است. شیک هم آشنایی کامل به این نقش دارد و هم مخاطبین با دیدن شیک در فیلمی با داستان یکسان ولی روایت متفاوت، میتوانند خود تشخیص دهنده درست یا غلط بودن داستان واقعی باشند.
مقاله مرتبط: نقدی بر فیلم برج تاریکی
در اوایل اکران فیلم در آمریکا، فیلم نتوانست آنچنان انتظارات را برآورده کند ولی بعد از آنکه “تک تیرانداز آمریکایی” در شش بخش نامزد جایزه اسکار شد (از جمله بهترین فیلم سال)، به یکباره تقاضا برای دیدن فیلم بالا رفت و توانست به فروشی بیش از ۵۵۰ میلیون دلار، دست پیدا کند. عمر سلام میگوید که او امیدوار است این فیلم که پروژه بعدی اوست به مرحلهی تولید و اکران جهانی برسد تا به همگان چهرهی واقعی جنگ را بتواند نشان دهد.
[…] مقاله مرتبط: جنبه پنهان فیلم تک تیرانداز آمریکایی […]
سلام،در فیلم دیوار گوشه ای از هنر جوبا رو خود آمریکاییها به نمایش گذاشتن،ولی متاسفم برای سینمای خودمان،چون عرضه ساختن فیلم شهید عبدرسول ذرین ک بهترین تک تیرانداز دنیا هستش رو ،ندارن.ک با اسم تک تیرانداز ایرانی میتونه کنایه ای سنگین به فیلم پر از دروغ تک تیرانداز آمریکایی بزنه