اگر نرمافزاری دارید که نیاز به قدرت پردازشی بسیار بالایی دارد، شاید بهتر باشد نگاهی به آخرین موتور محاسباتی گوگل بیاندازید. این ماشین قدرتمند میتواند تا ۹۶ هسته پردازشی و ۶۲۴ گیگابایت حافظه رم در اختیار شما قرار دهد. یادتان میاید که “بیل گیتس“، مدیر عامل شرکت مایکروسافت، اعلام کرد هیچوقت کسی بیشتر از ۶۴۰ کیلوبایت حافظه رم نیاز نخواهد داشت ؟ در آن زمان قطعاً او انتظار چنین چیزی را از آینده نداشت.
اگر فکر میکنید این ارقام خیلی بالاست، اشتباه فکر نمیکنید ! باورتان بشود یا نه باید بگوییم که این موتور حتی نسبت به چند ماه گذشته نیز بسیار پیشرفت داشته است. همین ماه مارس بود که GCE موتوری با ۶۴ هسته پردازشی و ۴۱۶ گیگابایت رم ارائه داد که حالا با عرضه موتور محاسباتی گوگل این ارقام هیجان سابق را ندارند.
مطابق انتظار، تراشه های استفاده شده در این موتور از پردازنده های قابل مقیاس بندی زئون اینتل هستند که نام رمزی Skylake را به خود گرفتهاند. طبق گفته گوگل، این تراشه های قدرتمند از لحاظ عملکرد پردازشی ۲۰٪ از نسخهی قبلی خود سریعتر شدهاند. آنها همچنین از ۸۲٪ افزایش سرعت در زمینه قدرت محاسباتی سنگین برخوردار هستند. همه این پیشرفتها با افزایش دوبرابری پهنای باند انتقال حافظه داخلی نسبت به نسخه قبلی پردازنده های زئون اینتل همراه شده است. (چون هیچوقت به قدرت پردازشی کافی نمیرسیم، مگر نه ؟!)
مقاله مرتبط: هواوی میت ۱۰ در زمینه هوش مصنوعی بیرقیب است !
اگر به این قدرت پردازشی بالا نیاز ندارید (بهتر است تجدید نظر کنید !) یا میخواهید ترکیبی از بخشهای مختلف را داشته باشید، بسته به برنامهای که اجرا میکنید، گوگل به شما اجازه میدهد میزان دلخواه خود را از پردازنده و حافظه رم برای نیاز خود انتخاب کنید.
شرکت گوگل اظهار داشته است که این مقدار قدرت پردازشی برای کار با SAP HANA هم مناسب میباشد. SAP HANA غول نرمافزاری کشور آلمان است که پایگاه دادهی درون رم ارائه میدهد. با استفاده از این مقدار زیاد رم که گوگل به شما ارائه میدهد، میتوانید به راحتی از این پایگاه داده استفاده کنید.
اگر ۶۲۴ گیگابایت حافظه رم هم پاسخگوی نیاز شما نیست، نگران نباشید. این شرکت در حال توسعه فناوری هایی است که میتوانند تا ۴ ترابایت حافظه رم را به مشتریان ارائه دهند. قبل از اینکه به شکل جدی به فکر خرید این سرویس ها باشید، نگاهی به بودجه خود نیز بیاندازید. موتور محاسباتی گوگل قطعاً ارزانقیمت نخواهد بود. با نگاهی به سایر نمونههای بازار، میتوان قیمتی حدود ۴.۹۵ دلار در ساعت برای این غول محاسباتی متصور شد.
نظر شما چیست؟