شاید از زمانی که برای اولین بار موبایل خود را در دست گرفتید، تنها از یک مرورگر ثابت استفاده کردهاید. شاید هم به صورت هفتگی میان مرورگر های مختلف گوشی خود جابجا میشوید. در هر صورت باید بدانید که شما به اندازه کامپیوتر ویندوزی خود، میتوانید مرورگر های مختلفی جهت وبگردی در گوشی خود نصب کنید که البته اندکی در کارایی باهم تفاوت دارند. در ادامه با همراه باشید تا بهترین مرورگر موبایل را به شما معرفی کنیم. در اینجا میتوانید مرورگر های سطح بالایی مثل کروم و سافاری را بررسی کرده یا با مرورگر های جدیدی مثل پافین (Puffin) آشنا شوید.
اگر میخواهید مناسبترین مرورگر موبایل را برای خود انتخاب کنید، پیشنهاد میکنیم که در ادامه ما را همراهی کنید.
بنچمارکگیری از مرورگر ها
در انتخاب مرورگر موبایل مناسب، تنها فاکتور مهم، داشتن قابلیتهای جذاب نیست. شما باید معیاری مثل سرعت را نیز اهمیت بسیار بخشیده و البته در این راستا، بنچمارک ها به ما کمک فراوانی در رتبهبندی مرورگر های مختلف میکنند. حتی نوشتن همین مقاله، خود از این بنچمارک ها آعاز شد.
اما بنچمارک ها مصنوعی هستند؛ بدین معنا که این ابزارها پس از آزمایش ویژگیهای مختلف یک مرورگر موبایل ،بجای ارائه زمان، نتیجه نهایی را در قالب امتیاز به شما نمایش میدهند.در اینجا باید به نکته مهمی اشاره کنیم: استفاده از امتیاز به مرورگر ها این اجازه را میدهد تا با گول زدن سیستم بنچمارک، امتیاز های بالاتری نسبت به عملکردشان در دنیای واقعی کسب کنند.
با این حال، بهتر است برای آزمایش و تست مرورگر موبایل موردنظر، از بنچمارک های گوناگون استفاده کنید. خوشبختانه بیشتر ابزار های بنچمارک، رایگان بوده و رابط کاربری بسیار سادهای هم دارند.
مقاله مرتبط: اسناد سازمان امنیت ملی آمریکا توسط هکر های روسی به سرقت رفت !
ما در تست هایمان از دو بنچمارک Basemark Web 3.0 و ابزار قدیمی، Peacekeeper، استفاده کردهایم. نرمافزار Basemark با نمایش محتوا به کمک HTML 5، WebGL، جاوا اسکریپت و دیگر فناوریهای وب، میتواند توانایی یک مرورگر موبایل را بیازماید. اما در آن سو، Peacekeeper تنها روی HTML 5 تمرکز میکند. این تفاوت در معیار، باعث میشود ارزیابی چندین مرورگر موبایل مورد نظرمان، منجر به نتایج بسیار متفاوت شود. همین امر هم باعث شده تا هیچ مرورگری نتواند سلطه مطلقی در هردو بنچمارک داشته باشد. البته کروم توانسته در هر دو تست، که بر روی دستگاه نکسوس ۶ پی اجرا شده است، در رتبه دوم قرار گیرد.
پافین تسلیم شده و اپرا حکمرانی میکند، کروم هم با فاصله اندک به دنبال اوست.
اپرا در رتبه یکی مانده به آخر قرار میگیرد، پافین هم آنقدر خوب عمل میکند که تعجب همه را برانگیخته است. کروم هم دوباره در رتبه دوم دیده میشود.
بعد از اینکه آزمون های مشابهی را در آیفون ۷ پلاس انجام دادیم، باز هم برنده مطلقی یافت نشد. البته مایکروسافت اِج در Basemark توانست رتبه دوم و در Peacekeeper رتبه اول را کسب کند. با این اوصاف باید مدال زرّین بهترین مرورگر موبایل را به گردنش بیاویزیم. جالب توجه است که در سیستم عامل آی او اس، مرورگر پافین قادر به اجرای بنچمارک Basemark نبود.
هرچقدر هم که تلاش کردیم نتوانستم این بنچمارک را در پافین محاسبه کنیم.
پافین به سختی توانست رتبه پنچم را کسب کند. در حالی که اِج با اختلاف حداقل، کروم و سافاری را کنار زده و عنوان اول را کسب کرده است.
نتایج بالا نشان میدهد که شما برای انتخاب مرورگر موبایل مناسب خود، باید تحقیقات بیشتری انجام دهید و هرگز به یک ابزار بنچمارک برای انتخاب گزینه مناسبتان اکتفا نکنید.
گوگل کروم (اندروید، آی او اس)
حجم نرمافزار: ۱۸۲ مگابایت برای اندروید، ۵۹.۴ مگابایت برای آی او س
این مرورگر با استفاده از حساب گوگل شما میتواند تمام تاریخچه وبگردی ها، بوکمارک ها و اطلاعات لاگین شما در سایتها را بین دستگاههای مختلفتان همگام کند. شاید همین دلیلی باشد که اکثر کاربران گوگل کروم را به عنوان انتخاب اول مرورگر موبایل خود در نظر میگیرند. این مرورگر همانقدر که در کامپیوتر شما روان و سریع است، در گوشیتان نیز همانطور خواهد بود. همچنین میتوانید از فناوری های گوگل مثل جستجو با دستورات صوتی نیز لذت ببرید.
از دیگر قابلیتهای جذاب این مرورگر موبایل میتوان به جستجو با یک لمس (برای جستجوی سریع)، ذخیره اطلاعات برای کاهش حجم مصرفی اینترنت و دانلود صفحات برای مطالعه آفلاین اشاره کرد. مانند نسخه دسکتاپ، در مرورگر موبایل گوگل کروم هم میتوانید سایتهایی به زبان دیگر را با استفاده از گوگل ترنسلیت (Google Translate) تعبیه شده در آن، به زبان خود ترجمه کنید.
همانطور که در اوایل انتشار این مرورگر هم شاهد بودیم، گوگل کروم در بنچمارک ها همیشه بالاترین امتیاز را کسب نکرده و حتی بیشترین میزان قابلیت را نیز در خود ندارد ولی محبوبیت فراوان نسخه دسکتاپ و هماهنگی با تمامی سرویس های دیگر گوگل، باعث میشود دلیلی برای امتحان کردن آن داشته باشید. در اینجا باید به شما هشدار دهیم که دل کندن از آن شاید اندکی دشوار باشد !
مقاله مرتبط: مایکروسافت مرگ ویندوز فون را پذیرفت !
البته این حرفها بدین معناست نیست که با استفاده از مرورگر موبایل کروم لحظات بدی را تجربه خواهید کرد. این مرورگر بسیار سریع است، عناصر بر روی صفحه به شکل هوشمندانهای قرار میگیرند و طراحی مناسب و ظریف آن باعث شده تا در صفحه های کوچک هم بتوانید لذت کافی ببرید. هرچند این مرورگر بیشتر از آنکه بخاطر قدرت خودش مشهور باشد، به سرویس های جانبی گوگل تکیه کرده است.
اپل سافاری (آی او اس)
حجم نرمافزار: نامشخص
اگر از آیفون استفاده میکنید، شاید هیچگاه نتوانید مرورگر موبایل سافاری خود را کنار بگذارید. اپل به طور مداوم به قابلیتهای مرورگر محبوب خود اضافه میکند؛ اخیراً ویژگیایی به این مرورگر اضافه شده که میتواند تبلیغات مزاحم را مسدود کرده و سیری نیز بیش از پیش در آن ادغام شده است. سافاری نیز همانند گوگل، در دسکتاپ زیباتر بوده و میتواند اطلاعات بسیاری را در دستگاههای مختلف شما همگام کند.
با رشد تحسینبرانگیز آیکلود، حتی تب های باز شده سافاری در دستگاه شما نیز با دیگر دستگاههای متصل به حسابتان همگام خواهد شد. با این اوصاف عجیب نیست که میبینیم وفاداران اپل عاشق این مرورگر هستند؛ مخصوصاً اینکه سافاری عمیقاً در سیستم عامل آی او اس تلفیق شده است. البته واضح است که این مرورگر موبایل دارای زیباترین طراحی و جذابترین رابط کاربری دنیا نیست اما زشت هم نیست. همچنین میتوانید مطمئن باشید که اپل کمتر از گوگل به جمعآوری و آنالیز تاریخچه وبگردی شما علاقه دارد.
سافاری توانست در بنچمارک ما امتیاز قابل قبولی بدست بیاورد. به آن قابلیت “خواندن“ را اضافه کنید تا جذابیت های این مرورگر را بیش از پیش دریابید. اما نهایتاً داستان این مرورگر موبایل نیز مانند کروم است؛ سافاری مرورگر خوبی است اما این امر به لطف ادغام با دیگر محصولات اپل، و نه خود مرورگر، محقق شده است.
با رشد روز افزون سیری، دستیار صوتی اپل، میتوان انتظار داشت که عملکرد این مرورگر نیز به مرور زمان بهبود یابد. با توجه به فواید استفاده از مرورگر مشترک در کامپیوتر و موبایل، دور از انتظار نبود که پس از توقف پروژه سافاری برای ویندوز، کاربران ویندوزی به سراغ کروم رفته و در دستگاههای آی او اس خود نیز کروم نصب کردهاند.
موزیلا فایرفاکس
حجم نرمافزار: ۵۳.۹ مگابایت برای اندروید، ۵۶.۳ مگابایت برای آی او اس
زمانی که تنها مرورگر معقول برای کامپیوتر ها اینترنت اکسپلورر بود تا امروز که کروم به قدرت رسیده، موزیلا فایرفاکس همیشه گزینه مورد علاقه وبگردان بوده است. فایرفاکس نیز مانند کروم از قابلیتهایی مثل همگامسازی دستگاههای مختلف بهره میبرد؛ پس اگر در دسکتاپ خود از آن استفاده میکنید منطقی است که مرورگر موبایل خود را نیز فایرفاکس در نظر بگیرید. گزینه کوچک و جالبی که در این نرمافزار تعبیه شده به شما اجازه میدهد تا از نمایش خودکار ویدئو ها جلوگیری کنید.
سیستم استفاده شده برای نمایش تب ها در فایرفاکس زیباتر از سیستم کارتی کروم است. البته همانطور که حدس میزدید؛ استفاده از موتور های جستجوی متفاوت بسیار آسانتر از گوگل کروم خواهد بود. همچنین دستتان در انتخاب و نصب اکستنشن و پلاگین های مختلف هم باز است که با استفاده از آنها میتوانید تبلیغات را مسدود کرده یا ظاهر مرورگر خود را تغییر دهید.
فایر فاکس در زمینه جذابیت ظاهری نمره خوبی کسب میکند، امکان شخصیسازی بالایی دارد و ایدههای بسیار جالبی را به شما ارائه میدهد. همین استفاده از اکستنشن های گوناگون میتواند این مرورگر موبایل را به کروم و سافاری برتری دهد. اما از لحاظ امتیاز بنچمارک، فایرفاکس در آی او اس عملکرد خوبی داشت ولی در اندروید ضعیف بود. به هرحال پیشنهاد میکنیم که آن را در دنیای واقعی استفاده کنید تا به کماهمیت بودن بنچمارک ها پی ببرید.
در طول مدتی که از فایرفاکس استفاده میکردیم، از قابلیتهای متنوع آن شگفتزده شدیم اما سؤالی باقی میماند: آیا همه این قابلیتها برای تغییر مرورگر پیشفرض دستگاه شما کافی خواهد بود؟ اگر هماکنون در دستگاههای دیگر خود از مرورگری غیر فایرفاکس استفاده میکنید، شاید تغییر مرورگر اندکی برایتان دشواری باشد.
[…] انتخاب مرورگر موبایل مناسب دقت بیشتری به خرج دهید. در بخش اول این مقاله با ۳ تا از بهترین مرورگر های موبایل آشنا […]
[…] مقاله مرتبط: بهترین مرورگر موبایل در سال ۲۰۱۷ […]